+45 71 99 32 36 help@bitcoinpartner.dk

BITCOINS


– VOR TIDS MEST POPULÆRE KRYPTOVALUTA

Bitcoins er en slags virtuel valuta og en forholdsvis ny opfindelse. Begrebet blev opfundet i oktober 2008 af en ukendt person, som benytter sig af dæknavnet Satishi Nakamoto.
Satishi Nakamoto offentliggjorde sin idé ved udgivelsen af en artikel under titlen “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash system”. Førhen havde flere andre af de såkaldte kryptovalutaer floreret – eksempelvis havde programmet ecash sin første overførsel i 1994, ligesom der har eksisteret en række andre programmer, der kan anses som forgængere for bitcoins.

Der har været spekulationer om hvorvidt personen bag det førnævnte navn Satishi Nakamoto faktisk er den samme som én af opfinderne til de forudgående systemer – en teori, som ingen dog med sikkerhed kan bekræfte.

I 2009 blev Bitcoin-systemet udgivet som open source-system. BItcoins kan bruges til handel på internettet og er kendetegnet ved, at det fungerer på en måde, der gør, at internetbrugere kan benytte det uden involvering af pengeinstitutter.
Man kan altså udveksle valuta ved hjælp af den såkaldte peer-to-peer-metode, hvor der ikke er nogen mellemled mellem de i handelen involverede parter.
Valutaen skabes på internettet og er tilgængeligt for alle. Den er til gengæld ikke, som traditionelle valutaer, reguleret eller underlagt beskyttelsesregler.

Hvordan bruger man bitcoins?

Der eksisterer en slags brugsanvisning for bitcoin-modellen. Denne kaldes for “The Bitcoin Protocol”. Denne vejlednings tekst opdateres løbende, og disse opdateringer foretages af systemets egne brugere. Således er alle de, der benytter bitcoins’ne medansvarlige for systemets funktionalitet.
For at kunne modtage eller betale med bitcoins, skal man have en saldo eller en såkaldt “wallet” installeret på sin computer.

Denne pengepung er et program, som forbinder brugeren til de andre bruges bitcoin-saldoer. Når man udfører en transaktion mellem forskellige wallets, er den offentlig for alle brugere. Konkret udføres den de to parter imellem ved hjælp af udveksling af tekstbeskeder samt en digital signatur. Bitcoins relative succes har gjort, at der er kommet en række andre kryptovalutaer til (Litecoin, Dogecoin, Peercoin, Namecoin, Mastercoin og Primecoin er navnene på et lille udvalg).

Da systemet ikke er omfattet af den finansielle lovgivning, er det af Finanstilsynet og den europæiske bankmyndighed EBA ikke indtil videre anbefalet, at man bruger systemet. Der sker dog gradvist en større accept af denne valuta dag for dag! Og flere banker, begynder også at bruge “block-chain”  teknologi ligesom bitcoin, i deres egen håndtering af diverse transaktioner.